Zeytin bahçesinden alınacak zeytin miktarı, bahçedeki ağaç sayısı ve bunların yaşı ve çeşidi ile direkt ilgilidir.
Uygun iklim ve toprak şartlarının olduğu arazilerde, yüksek verim için genellikle 4x6 m dikim aralığı uygulanır. Bu dikim aralığında 1 dönüme ortalama 41 adet fidan dikilir. Dikilen fidanlar, üçüncü yıldan itibaren meyve vermeye başlar.
Tam verime ulaşmış arbequina zeytin ağacından ortalama olarak 15 ile 20 kg arası zeytin alınır, Trilye zeytin ağacından ise ortalama25 ile 50 kg arasında olmaktadır. Alınan zeytin oranında çeşide ve iklime göre değişiklikler olabilir.
1 dönümlük bahçede 40 fidan olduğu dikkate alındığında, ağaçlar 5 yaşındayken dönümden yaklaşık 240 kg zeytin alınır. Ağaçlar 9 yaşına geldiğinde ise dönümden alınan zeytin miktarı 680 kg civarında olacaktır.
Buradaki rakamlar, profesyonel bakım ve optimum koşullar sağlandığında gerçekleşir. Örneğin, fidanların yanlış budanması veya yapılan sulama ve gübreleme hataları sonucunda burada bahsedilen rakamlara ulaşılması mümkün olmayacaktır.
Zeytin ağacı, diğer ağaç türlerine göre daha kısa sürede meyve vermeye başlar. Bu durum, üreticiler açısından önemli bir avantajdır. Çünkü bahçeyi kurduktan sadece 3 yıl sonra gelir elde etmeye başlamak, yatırımın geri dönmeye başladığını görmek açısından önemlidir.
Zeytin yetiştiriciliği profesyonel olarak yapıldığında oldukça karlı bir iştir. Bilindiği gibi zeytin, kullanım alanı çok fazla olan bir üründür. Gıdadan kozmetiğe, ilaçtan farklı sektörlere kadar birçok alanda yoğun olarak kullanılır. Sofraların vazgeçilmezi olan zeytinin, yağı da çok değerlidir. Bütün bunlar zeytine olan talebi arttırmakta ve değerinin yükselmesine neden olmaktadır.
Profesyonel olarak kurulan ve yönetilen bir zeytin bahçesinin amorti süresi yaklaşık 9 yıldır. 9 yılda elde edilen gelir, bahçe kurmak için alınan arazinin ve sıfırdan bahçe kurulumunun maliyetini karşılar. Amorti süresinin bu kadar kısa olması dahi, zeytin yetiştiriciliğinin ne kadar karlı olduğunu göstermesi bakımından önemlidir.