GF677 Şeftali Badem Anacı

GF677 Anacına Şeftali, Nektarin ve Badem iyi derecede aşı uyumu gösterir. Kuvvetli ağaçlar oluşturur. Kirece ve kuraklığa dayanımı çok iyidir.
%20
İndirim
24.90 TL
En geç 21 Mart 2024 Perşembe günü kargoda
Kargo Kargo
Benzer Ürünler

GF677 Şeftali Badem Anacı Nedir? 

GF677 şeftali badem anacı şeftali, nektarin ve badem için iyi derecede aşı tutmaktadır. Aşıdan oluşan ağaçlar kuvvetlidir. Anacın kirece ve susuzluğa karşı dayanıklılığı yüksektir. Killi, su tutan topraklar yüksek verimlilik sağlar. Hastalıklara karşı dayanıklı olan anaç, Agrolidya web sitemiz üzerinden temin edilebilir.

GF677 Şeftali Badem Anacı Özellikleri 

GF677 şeftali badem anacı, günümüzde yaygın olarak kullanılan kuvvetli kök anaçlarından biridir. Anaç, şeftali ve badem melezidir. Orijinali Fransa olan anaç, INRA Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiştir. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde sıklıkla tercih edilmektedir. Ülkemizde de özellikle Akdeniz bölgesi ve çevresinde kullanılmaktadır. Anacın genel özellikleri:

  • Ilıman iklimlerde yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Kuvvetli bir anaçtır. 
  • Hızlı büyür.
  • Kireçli topraklar için idealdir. 
  • Ağır ve taban suyu yüksek toprakları sevmez.
  • Kök, nematodlara karşı hassastır.

GF677 şeftali badem anacı ılıman iklimlerde yoğun olarak kullanılmaktadır. Anaç, oldukça kuvvetli bir yapıya sahiptir. Hızlı büyüdüğü için birden fazla dikilecek alanlarda belirli bir mesafe kullanılmalıdır. Anaç, kireçli topraklarda yetiştirmek için idealdir. Ağır ve taban suyu yüksek topraklarda yetiştirmek için uygun değildir. Bazı bitki hastalıkları vardır. Aşılama ile bu hastalıklar fideye geçebilir ve fideye zarar verebilir. Gerekli önlemler alınarak aşılama yapılmalı, fidenin sağlığı korunmalıdır. GF677 anacı kökleri nematodlara karşı dirençli değildir. Bu nedenle üreticiler dikkat etmeli, tedbirlerini alarak anacınematodlara karşı korumalıdır.

GF677 Şeftali Badem Anacı Nasıl Dikilir?

GF677 şeftali badem anacı dikilirken bazı özellikler göz önünde bulundurulmalıdır. Anaç, hızlı gelişen ve kuvvetli yapısı olan bir fidedir. Bu nedenle dikilirken belirli mesafelerde ve derinlikte dikilmelidir. Şeftali ve badem aşılamasında oldukça iyi verim sağlayan anaç eğer birden fazla dikilecekse her dikilecek alan arasında mesafeyi korumak gerekir. Hızlı gelişen fidenin dalları birbirine değerek zarar vermemelidir. Fidelerin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması için her fide arasında 3 metre x 5 metre ya da 4 metre x 5 metre mesafe olmalıdır. Böylelikle fideler daha sağlıklı büyür. Fide dikilirken toprağa açılan çukurun derinliği de önemlidir. Fide köklerinin toprağa ulaşması ve köklerin toprağa tutunması için derinlik dikkatli ayarlanmalıdır. Fideler için 60-80 cm arası çukurlar kazılabilir. Kazılan çukurlara fideler yerleştirilmelidir.

GF677 şeftali badem anacı dikilirken öncelikle toprak hazırlanmalıdır. Toprak hazırlama aşamasında hangi alana fide dikileceği belirlenmelidir. Fide için öncelikle yanmış ahır gübresiyle toprak gübrelenmelidir. Fide başına 1-2 kürek gübreyle toprak karıştırılmalıdır. Toprak sürüldükten sonra çukurlar açılmalıdır. Eğer birden fazla fide dikilecekse belirli mesafede dikilmelidir. Çukurlara fideler yerleştirilir. Agrolidya web sitemiz üzerinden temin edilen fideler tüplüdür. Tüplü fideler kolaylıkla dikilebilir. Poşetten çıkarılan fideler çukura yerleştirilir. Çukura yerleştirilen fidelerin etrafı toprakla kapatılır. Ardından can suyu olarak adlandırılan ilk sulama yapılır. Sulama işleminde toprağın tamamı eşit olarak sulanmalıdır. Yaklaşık 3 ay kadar sonra aşılama yapılabilir. Aşılama mevsiminde istenilen meyve için aşılama yapılır.

GF677 Şeftali Badem Anacı Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

GF677 şeftali badem anacı Fransız orijinali bir fidedir. Şeftali, nektarin ve badem aşısı yapılacağı zaman bu fide kullanılmaktadır. Fideye yapılan aşılardan verimli sonuç alınır. Kirece ve kuraklığa karşı dayanıklı olan anaç güçlü ve kuvvetli bir yapıya sahiptir. Şeftali, badem ve nektarin aşılamak isteyenler eğer meyve fidanlarının yaprakları yorgunsa GF677 anacını kullanabilir. Kullanılan anaç sayesinde yorgun yapraklı meyve fidanları güçlenerek verim vermeye başlar. GF677 anacının sağladığı en büyük avantajlardan biri de ağaçlardan iri ve renkli meyvelerin oluşumunu sağlamasıdır. Şeftali tohum anacına göre kök kanserine karşı daha dayanıklıdır.

GF677 anacı genel olarak dayanıklı bir yapıya sahip olsa da kök çürüklüğü ve kök boğazı çürüklüğüne karşı hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bakımı doğru yapılmalıdır. Anaçlar hızlı büyüyen bir yapıya sahiptir. Toprağa dikildikten sonra yeri değiştirilemez. Bu nedenle ilk dikildiğinde belirli mesafede çukurların kazılması önemlidir. Susuzluğa karşı dayanıklı olsa da belirli aralıklarda kökleri ve toprağı sulamak gerekir. Ilıman iklimlerde daha sık tercih edilen bu anaç susuz kaldığında solgun düşer. Anaç yaprakları cansız görünmeye başladığında su miktarı ve sulama sıklığı arttırılabilir. Kış aylarında sulama sıklığı düşürülmelidir. Aksi takdirde fazla sulamadan kaynaklı köklerde çürüme oluşur. Eğer anacın dikili olduğu toprak suyu çok tutuyorsa sulama sıklığı azaltılmalı, mümkünse su tutan ve taban suyu yüksek topraklara GF677 anacı dikilmemelidir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82