Koroneiki Zeytin Fidanı

Bu sayfada Koroneiki Zeytin Fidanı Fiyatını öğrenebilir ve ürün hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olabilir, online sipariş verebilirsiniz.
69.90 TL
Benzer Ürünler

Koroneiki Zeytin Fidanı

Koroneiki Zeytin Fidanı sulu arazilerde yüksek performans ile yetiştiriciliği yapılan bir zeytin türüdür. Arbequina zeytin çeşidine kıyasla meyvelerinin ucu sivri yapıdadır.

 Kroneiki (Bodur) Zeytin Fidanından dört kilo zeytinden bir kilo yağ elde edilmektedir.

Yağlık olarak üretilen Koroneiki (Bodur) Zeytin Fidanı, erken meyve verir. Zeytin çeşidinin yağı oldukça kalitelidir.

 Aynı zamanda %20 oranında yağ ile oldukça yüksek bir yağ verimine sahip olan Koroneiki (Bodur) Zeytin Fidanı, kurak bölgelerde dayanımı iyidir.

Koroneiki Zeytin Fidanı Genel Özellikleri

Koroneiki Zeytin Fidanı Yunanistan orijinali bir çeşittir. Ülkemizde ayrıca Koroni, Kritikia, Ladolia ve Psylolia isimleri ile de bilinir. Yunanistan’da zeytin yetiştirme alanlarının %50-60'ını oluşturmaktadır.

 Bodur yapılı bir ağaç olduğu için sık dikim yapılacak arazilerde sık sık kullanılır. Be özelliğinden dolayı birçok ülkede sıklıkla tercih edilir.

Koroneiki zeytin çeşidinin verimi oldukça yüksektir, yağ içeriği %20 oranındadır ve kaliteli yağ elde edilmektedir. Ağaçlar çok dengeli büyümektedir ve 2-3 yılda verime yatmaya başlamaktadır.

Koroneiki zeytin çeşidinin yaprak özellikleri eliptik mızrak şeklinde kısa ve dar yapılıdır. Meyveleri oval, arbeguina zeytine kıyasla ucu hafif sivri yapıdadır ve erken olgunlaşır. Koroneiki zeytin çeşidi dal kanserine, verticillium’a karşı hassas zeytin halkalı lekesine ve kuraklığa karşı dirençlidir. Soğuk havalara karşı direnci diğer çeşitlere kıyasla daha düşüktür.

Koroneiki Zeytin Fidanı Verimi

Koroneiki (Bodur) Zeytin Fidanı ortalama 5 yılda yaklaşık olarak 1,5-2 ton dekara zeytin vermektedir.

Kroneiki (Bodur) Zeytin çeşidi yağ kalitesi ve yağ oranı bakımından oldukça isim yapmış bir çeşittir.

Koroneiki (Bodur) Zeytin çeşidi %20 civarındaki yağ oranı ile oldukça yüksek bir yağ verimine sahiptir, ılıman iklim hakim bölgelerde zeytin üreticileri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82