Guara Badem Fidanı

İspanya'da geliştirilen Guara Badem Fidanı, aynı zamanda İspanya'da en çok dikimi yapılan çeşitler başında gelir ve Türkiye’de de çokça tercih edilir.
%8
İndirim
69.90 TL
En geç 21 Mart 2024 Perşembe günü kargoda
Kargo Kargo
Benzer Ürünler

Ağacın Fiziksel Özellikleri

  Hasat Dönemi   2 - 14 Eylül
  Çiçeklenme Dönemi   22 - 30 Mart            
  Ağaç Gelişimi   Orta
  Verimlilik   Yüksek
  Ağaç Yapısı   Çok Açık
  Kendine Verimlilik   Evet

Meyve Özellikleri

  Kabuk Sertliği   Sert
  İç Randımanı   37 - 40%
  İkizlik Oranı   11.5%
  Meyve Ağırlığı   1.30 Gram
  Meyve Yapısı   Kalp Şeklinde
 

 

NOT: Meyve bahçelerindeki verimlilik ve meyve kalitesi çeşidin bölegeye uyumuna, arazinin toprak yapısına, sulama, gübreleme, budama, iklim özellikleri ve ağaç yaşına göre farklılıklar gösterebilir. 

 

Guara Badem Fidanı Satışı Fiyatı ve Genel Bilgilendirme

Guara badem fidanı İspanya’da geliştirilmiştir. İspanya’da en çok dikimi yapılan badem fidanı ülkemizde de yoğun ilgiyle tercih edilmektedir. Sahip olduğu özellikler sayesinde kolaylıkla yetiştirilebilir. Ülkemizde badem yetiştiricileri fidan ihtiyacını çeşitli yollardan karşılayabilir. Fidan alırken sertifikalı, güvenilir ve kaliteli fidanları tercih etmek önemlidir. Agrolidya garantisiyle alınan fidanlar verimli badem elde etmek için ideal özelliktedir. Kendine verimli olan badem çeşidi geç çiçek  açar. Badem fidanları genellikle suya ihtiyaç duymamasıyla bilinir. Fidanın sağlıklı ve verimli bir şekilde büyümesi için sulama sıklığı doğru ayarlanmalıdır.

Guara Badem Fidanı Nedir?

Badem fidanı çeşitleri arasında yer alan Guara badem fidanı İspanya’da geliştirilmiştir. Son yıllarda ülkemizde sıklıkla tercih edilmektedir. Sert meyvesi nedeniyle Taş Bademi grubunda yer alır. Tuono badem çeşidi ile benzerlik göstermektedir. Fidan geç çiçek açmaya başlar. Aroması güzel meyveleri vardır. Fidan bakımı doğru yapıldığı müddetçe fidandan verimli meyve almak mümkündür. Meyve ağırlığı 1.3 gr ağırlığındadır. Fidandan ikiz badem elde edilebilir.

Guara Badem Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Guara badem fidanı yetiştirmek oldukça kolaydır. Ülkemizde badem tüketimi oldukça yaygındır. Badem mevsimi geldiğinde hasat edilen bademler yüksek fiyat aralığında satışa sunulur. Pek çok insan yüksek fiyata badem almak yerine kendi bademini kendi yetiştirmek ister. Aynı zamanda badem yetiştiriciliği her geçen gün artmaktadır. İnsanlar badem yetiştirerek hem kazanç sağlamakta hem de yıllık ihtiyacı olan bademi karşılamaktadır. Pek çok badem çeşidi arasında Guara badem fidanı, verimli olmasıyla dikkat çekmektedir. Dayanıklı ve verimli meyvenin yetiştiriciliği kolaydır. Badem fidanları genel olarak suya çok ihtiyaç duymaz. Fakat fidanları susuz bırakmak doğru değildir. Fidanlar belirli aralıklarda sulandığı müddetçe daha verimli meyve vermeye başlar.

Guara badem yetiştirmek isteyenler adım adım ilerlemelidir. Öncelikle badem fidanının dikileceği alan belirlenmeli ve fidan için uygun hale getirilmelidir. Badem fidanı tek adet dikilebildiği gibi birden fazla da dikilebilir. Fidan için uygun alan belirlendiğinde toprağın fidan dikimi için uygunhale getirilmesi sağlanır. Badem dikimi için geçirgen, su tutmayan, sağlıklı topraklar kullanılmalıdır. Fidanlar için uygun alan ve toprak belirlendikten sonra fidan temini yapılabilir. Kaç adet fidan dikileceği belirlenmelidir. Fidanlar arasında 5 metre mesafe olmasına dikkat etmek gerekir. Fidanlar geliştiğinde çok sık aralıkta olmamalıdır. 5 metre mesafeyle fidan çukurları kazılmalıdır. Fidan temin edildikten sonra çukurlara yerleştirilir. Çukurların arasında 5 metre mesafe olduğu gibi çukur derinliği yaklaşık 50 cm olmalıdır. Fidanlar dikildikten hemen sonra 5-15 litre arasında ilk sulamayı yapmalısınız. Sulama işlemini fidan gelişene kadar 10 günde bir yapabilirsiniz. Eğer fidanın bulunduğu toprağın verimliliği düşükse toprağın ve iklimin koşullarına göre sulama sıklığını yeniden ayarlamalısınız. Fidanları susuz bırakmak ve çok sulamak doğru değildir.

Guara Badem Fidanı Dikerken Nelere Dikkat Edilir?

Guara badem fidanı dikmek zor bir işlem değildir. Fidan yetiştiricileri belirli maddeleri göz önünde bulundurarak fidan dikebilir. Fidan dikiminde göz önünde bulundurulması gerekenler:

  • Doğru toprak seçimi 
  • Fidanlar arasındaki mesafe 
  • Fidanın çukur derinliği 
  • İklim  
  • Sulama sıklığı 
  • Gübreleme sıklığı
  • Budama 

Guara badem fidanı dikmek isteyenler öncelikle doğru toprak seçimi yapmalıdır. Fidan toprağının verimli ve geçirgen olması gerekir. Verimli ve geçirgen topraklarda fidanın ihtiyacı karşılanmaktadır. Toprak seçimi yapıldıktan sonra fidanlar için çukurlar oluşturulmalıdır.

Çukurların yaklaşık 50 cm derinliğinde olması yeterlidir. Eğer çukur derinliği çok fazla olursa veya az olursa fidan gelişimi zarar görebilir. Badem fidanı çok dikey gelişim gösteren bir fidan değildir. Bu nedenle fidan aralarında 5 metre mesafe olması iyidir. Fidan aralarındaki mesafe 5 metreden az olduğunda fidanlar gelişmeye başladığında birbirleriyle çok iç içe olur. Fidan dikimi için doğru iklim beklenmelidir. Ülkemizin hemen her bölgesinde fidan yetişmektedir. Kışları ılık geçen bölgelerde sonbahar mevsiminde fidan dikilmesi tavsiye  edilmektedir. Kışları soğuk ve sert geçen bölgelerde ise ilkbahar mevsiminde fidan dikilmesi tavsiye edilmektedir.

Guara badem fidanı torbalı veya saksılı olarak yılın 12 ayı  dikilebilir. Fidan dikildikten sonra 10 günde bir sulanmalıdır. Eğer kış aylarında fidan dikilmişse sulama sıklığı düşürülmelidir. Fidan, soğuk ve yağmurlu aylarda suya çok ihtiyaç duymaz. Fakat sıcak ve ılık havalarda suya ihtiyaç duyar. Sulama sıklığı toprağın durumuna ve iklime göre yapılmalıdır. Fidan bulunan topraklar yıl geçtikten sonra azot kaybetmeye başlar. Toprağa azot kazandırmak için gübreleme yapmak gerekir. Gübreleme ise yılda bir defa yapılabilir. Fidanlar 2 yılın sonunda budamaya ihtiyaç duyar. Yapılan ilk budama fidanın şeklini belirleyecektir. Fidan,  gelişimini tamamladıktan sonra doğru budanmalıdır. Kalın dalların kesilmemesi, ince dalların kesilerek budanması daha doğru olacaktır. Bakımı doğru yapılan fidanlar ilerleyen zamanda  daha verimli meyve alınmasını sağlar.

Guara Badem Fidanı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Neler?

Guara badem fidanı yüksek verimliliğe sahip bir fidandır. Taş Bademi grubunda yer alan fidan, %35 iç randımana sahiptir. Kendine verimli fidan geç çiçek açar. Badem fidanları genellikle baharda çiçek açar. Fakat baharda soğuk ve sert hava koşullarının devam etmesi çiçeklere zarar vermektedir. Guara bademi ise geç çiçek açtığı için bu hava koşullarından çok etkilenmez. Bu sayede verimliliğini korur. Badem fidanının ikiz oranı %15-20 arasındadır.

Baharda çiçek açan bademler genellikle eylül ayında hasat edilmektedir. Fakat meyvelerin hasat dönemi bölgelere göre değişiklik gösterebilir. Badem fidanı yaprak döken bir ağaçtır. Kışın gönderilen fidanlar yapraksız olarak gönderilir. Baharda yapraklar çıkmaya başlar. Fidanlar sertifikalıdır. Tarım Bakanlığı onaylı fidanlar özel ambalajında adrese teslim edilir. Sağlıklı, kaliteli, verimli badem fidanı için Agrolidya ekibi güvenle tercih edilebilir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82