Bıttım Tohumu ve Bıttım Fidanı

Bıttım Tohumu ve Bıttım Fidanı

Bıttım (Menengiç) yaygın olarak Akdeniz Bölgesi’nde yetişen yabani bitki türleri arasında yer alır. Halk arasında çitlembik, bıttım, melengiç ve yaban fıstığı olarak da bilinir. Bıttım oldukça şifalı bir bitki olması sebebiyle alternatif tıptan, kahve ve sabun yapımına kadar pek çok alanda kullanılır.

Bıttımın genellikle doğu bölgesinde sıklıkla yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bazı yörelerde buna çıtlık da denir. Bıttım genellikle antep fıstığı anaç olarak kullanılmaktadır. Bıttım meyveleri birçok şekilde işlendikten sonra kullanılabilir. Bunlar melengiç kahvesi, bıttım sabunu gibi birçok şekilde karşımıza çıkabilmektedir. Bıttım hobi amaçlı dikimi yapılabilir.

Bıttım fidanının üretim yönetimi Bıttım tohumudur. Yazın hasat edilir. Yapraklarını dökmezler.

Bıttım Tohumu Nasıl Ekilir

Bıttım Tohumunu (Doğal Menengiç, Çitlembik Tohumu) çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Suda beklemeye aldığınız Bıttım Tohumlarını çıkarıp toprağa bırakınız. Saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve tohumları toprağın üzerine bırakınız. Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve nemlendiriniz. Tohumları hareket ettirmeden bir miktar su veriniz. Nemlendirme işleminde sisleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Sislendirme için evde bulunan herhangi boş bir cam sil temizleyicisini iyi bir şekilde temizleyerek veya hazır fısfıs kullanabilirsiniz. Daha sonra şeffaf bir strech film ile çekiniz böylece sera etkisi yaratarak çimlendirmeyi hızlandırın. Hergün nemini kontrol edin ve fısfısla nemlendirmeye devam edin. Bekleme süreniz tohuma çeşidine göre değişecektir. Bekleme boyunca nemlendirmeye devam ediniz.

Bıttım Fidanı Bıttım Fidanı, çekirdekten veya çelik yöntemi yapılarak satışa sunulmaktadır. Bıttım Fidanı kışın yapraklarını döken bir bitkidir. Ülkemizde Bıttım Fidanı her bölgeye rahatlıkla dikilebilir. Bıttım Fidanı yavaş bir gelişim göstermektedir. Bıttım Fidanı baharla beraber çiçeklenir. Tüplü Bıttım Fidanı yılın 12 ayı boyunca dikilebilmektedir. Bıttım Fidanlarınızı fidan arası 5 metre sıra arası 5 metre olacak şekilde dikebilirsiniz. Dış mekânda saksıda hobi amaçlı yetiştiricilik yapabilirsiniz. İç mekânda ise yaprak döktükten sonra kışın bitki en az 2 ay dışarıda kalmalı ve daha sonra iç mekâna alınmalıdır. İç mekânda çiçeklenen bitkilerin bulunduğu ortam sıcaklığı 5 derecenin altında, 25 derecenin üstünde olmamalıdır. Aksi durumda çiçekte veya meyvede dökülme olur. Ülkemiz için seçilen Bıttım Fidanı ılıman iklime sahip her ilimizde rahatlıkla dikebilirsiniz. Dikim işlemini yaptıktan sonra fidan başına 15-20 litre can suyu vermeyi unutmayınız. Açık alanda 20-30 günde bir sulama yapmanız yeterlidir. Fazla sulama kök çürüklüğüne sebep olacaktır. Bıttım Fidanı Fiyatları Bıttım Fidanı Fiyatları fidanın yaşına ve türüne göre değişmektedir. Web sitemizin ürünler bölümünden Bıttım Fidanı Fiyatları sizlerle paylaşılmıştır. Fidanlarımızı bu bölümden inceleyebilir güvenle sipariş verebilirsiniz. 

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82