Extreme May Nektarin Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Extreme May Nektarin Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Extreme May çeşidi nektarin fidanı da Provedo-Caval’ın yaptığı ıslah çalışmaları sonucu bulunmuştur.  2003 yılında elde edilen bir çeşittir. Çok tatlıdır. Asit oranı düşük olduğu için meyve lezzeti çok iyidir. Gevrek ve sulu bir yapısı vardır. Meyve et rengi sarıdır. Koyu bordo renkli meyve kabuğu vardır. En gölgeli alanlarda dahi bu rengini kaybetmeyecek güçtedir.  Aromatik tada sahip olmasının yanında çekici bir görünümü de vardır.  Öyle ki tat açısından dönemine göre rakipsizdir. Ağacı güçlü ve açık tipte gelişir.
Bilhassa ilkbahar donları, şeftali ve nektarin yetiştiriciliği için önem arz eder. Çiçeklenme dönemi orta ile geç döneme tekabül ettiği için ilkbahar donlarına karşı dayanımı iyidir.
Depolamaya karşı dayanıklılığını değerlendirecek olursak oldukça iyidir. Soğuk hava deposunda minimum 15 gün dayanabilirken, ekstra rafta 7 gün kadar durur. Bununla birlikte kararmaya (yüksek oksidasyona) da dayanıklıdır. Her sene düzenli olarak meyve verir.  
Hasat sayısı azdır ve bu nedenle hasat maliyeti düşüktür. Olgunlaşması yavaştır. Meyve ağırlığının ortalama olarak 85 ile 125 g arasında olduğu biliniyor. 


Extreme May Nektarin Fidanı Meyve Tutumu ve Verimi Nedir?

Extreme May çeşidi nektarin fidanının çiçek gözleri arasındaki mesafesi, yani çiçek yoğunluğu çok değildir. Meyve tutumu ve buna bağlı olarak da verimi değerlendirecek olursak diğer nektarin çeşitlerinin ortalama düzeyindedir.  


Extreme May Nektarin Fidanı Hangi Bölgelerde Yetiştirilir? Hasat Tarihi Nedir?

En çok yetiştiriciliğinin Adana ve İzmir yörelerinde yapıldığı belirtiliyor ve bu iller baz alınarak hasat tarihinin 17-30 Mayıs arasında olduğunu söyleyebiliriz.


Extreme May Nektarin Fidanı Dikim Sıklığı Nedir?

Diğer şeftali ve nektarin çeşitlerinde de olduğu gibi genel olarak 4x5 metre ya da 5x5 metre dikim aralıkları, bahçe tesisinde tercih edilen sıklıklardır. 


Extreme May Nektarin Fidanı ve Anaçlar Hakkında Neler Diyebiliriz?

Kalite gibi meyve özelliklerine etki eden faktörlerden olan anaç, çok önemlidir. En çok bilinen anaçlardan örnek vermek gerekirse, GF 677 anacına aşılı olan Extreme May nektarin fidanının meyvesi daha kaliteli olabilir. Aynı zamanda kireçli ve zayıf bünyeye sahip olan topraklara karşı da dayanımı yüksek olur.  Bununla birlikte ağır bünyeli, suyu tutan ve dikim öncesi yetiştirilen bitkiler çoğunlukla sebze olan topraklarda bu anaç önerilmez. Çünkü kök-ur nematodlarına karşı hassas bir anaçtır. 


Extreme May Nektarin Fidanı Fiyatı Nedir?

Extreme May ve diğer Provedo nektarin fidanlarımızın fiyatlarını öğrenmek, onlar hakkında bilgi edinmek için sitemizi ziyaret edip agrolidya.com’daki  ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82