Garnem Anacı; İspanya’da elde edilen klonal melezdir. Şeftali, nektarin, badem ve erik çeşitleri için kullanılan anaçlardandır. Garnem Anacının özelliği kuvvetli olmasıdır, yani toprak ile teması güçlüdür, bu nedenle üzerinde aşılanan türün verim ve kalite üzerinde oldukça olumlu etkisi vardır. Garnem Anacı ağır bünyeli ve kireççe zengin topraklarda da yetiştiriciliği yapılabilen bir anaçtır.
GN olarak adlandırılan, P. Persica, P.persica ve P.dulce türlerinin melezlenmesi ile elde edilen anaçlar vardır. Bunlardan en önemlileri GN 15, GN 22 ve GN 9 olarak adlandırılan anaçlardır. Bunlar, ticari olarak üretilen anaçlar arasındadır. GN 22 Anacı Felinem, GN 15 dediğimiz anaç ise, Garnem Anacı olarak geçiyor, ayrıca en yaygın kullanılan anaç Garnem Anacıdır.
Dikim mesafeleri ekolojik faktörlere bağlı olarak değişmekle birlikte- 5x3,5 metre olarak belirlenebilir. Aşı uyumu mükemmeldir. Garnem Anacının kullanıldığı fidanlıktaki bitkiler çok iyi büyür. Garnem Anacının canlılığı GF677 Anacı ile benzerlik gösterir. Ayrıca Garnem Anacı şeftali sökümü yapılan alanlara yeniden bahçe kurmamıza olanak sağlar.
Garnem Anacı üzerine aşılı bitkiler, GF677 Anacı üzerine aşılılardan daha kuvvetlidir ve meyve iriliği, meyvenin kalitesi üzerinde olumsuz etkiler yaratacak şekilde aşırı sürgün büyümesini ve gölgelenmeyi önlemek için yaz budamasına ihtiyacı vardır. Taban suyuna karşı toleransı oldukça yüksektir ama GF677 Anacı ile kıyasladığımızda Garnem Anacı, GF677 Anacından daha düşüktür.
Demir eksikliğinin belirtilerinden bazıları genç yapraklarda başlayan sararma, yaprak damarları arasında meydana gelen renk açılmaları görülür. İleriki dönemlerde sürgünlerin kurumasına neden olabilir. Bu eksiklik ile mücadelede ağacın gövdesine sulu ya da kuru olarak demir tuzları verilmesi ya da çeşitli yollarla önerilen miktarlarda demir içeren bitki besin elementlerinin uygulanması önerilebilir.
Garnem Anacı, bu bahsettiğimiz demir klorozuna karşı dayanıklı bir anaçtır. Taş çekirdekli meyveler grubunda, azımsanmayacak derecede önemli ürün kayıplarına neden olan zararlı gruplarından birisi kök-ur nematodlarıdır. Salma sulama değil de damlama sulama yöntemi kullanılmasının, kök-ur nematoduna karşı olumlu etki yaratacağını belirtmeliyiz.
Meyve ağaçları gibi çok yıllık bitkilerde, kök-ur nematodlarının zararını baskı altına almada kullanılan mücadele yöntemlerinden en etkilisi kültürel mücadeledir. Yani, kök-ur nematoduna karşı dayanıklı çeşit kullanımıdır. Garnem Anacının en önemli özelliklerinden birisi kök-ur nematodu hastalığına karşı dayanıklı olmasıdır.