Kinolea Nektarin Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Kinolea Nektarin Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Kinolea nektarin, İspanyol bir ıslah firmasına ait bir çeşittir. Türkiye pazarına sunulacak en önemli orta geççi/geççi nektarin çeşitlerinden birisidir. Sarı etli nektarin sınıfına giren Kinolea çeşidinin çiçeklenmesi geç döneme tekabül ediyor. Ağaç yapısı büyük, güçlü ve yarı açık formdadır.
Meyvesinin özelliklerinden de bahsedelim. Öncelikle meyve şekli tam yuvarlak denilebilecek durumdadır. Meyve sertliği çok iyidir ve çatlaması yoktur. Ynai meyve üzerinde dalgalanma ve leke gibi herhangi bir kusur bulunmuyor.  Kabuk rengi koyu, yoğun kırmızıdır. Tadı ise asitsiz denilebilecek kadar az asitlidir, oldukça tatlıdır, aroması mükemmeldir.  Meyve kalibresi ise (ortalama boyut) çeşitli kaynaklarda A-AA olarak belirtilmektedir. Bu da 70-76 mm arasına denk geliyor.
Yağmura karşı oldukça dayanıklıdır. Diğer sert çekirdekleri meyvelerde görülen ve şeftali-nektarin çeşitlerinde de meşhur olan Monilia hastalığının da önüne geçer. En az 600 saatlik bir soğuklanma ihtiyacı (vernalizasyon) vardır.


Kinolea Nektarin Fidanı Verimi Nasıldır?

Çiçelenme yoğunluğu çok iyidir. Belli bir miktar vermek doğru olmayacaktır fakat diğer nektarin çeşitlerine kıyasla daha iyi verime sahip olduğunu belirtebiliriz.  Meyvesinin ortalama ağırlığı ise 190 ile 230 g arasında değişiklik gösterir. Hızlı bir şekilde üretime girdiği gibi, her yıl yüksek verim verebilen çeşitler arasındadır.


Kinolea Nektarin Fidanı Hangi Rakımda Dikilir? Yetiştiriclikte Hangi Bölgeler Uygundur?

Nektarin ve şeftali çeşitlerinin çoğunda, onların normal olarak yetiştirilebilmesi için 600 m’ye kadar rakıma sahip olan yöreler tercih edilir. Öyle ki sıcak iklime sahip bölgelerde 1500 metreye kadar yetiştiricilik yapılabilir.  Kinolea nektarin fidanı geç çiçeklendiği için diğer fidanlara kıyasla geç dönemde de hasadı olur. Olgunlaşması ortalama 10 Ağustos’tur. Bursa ilimizde 18-20 Ağustos’ta hasat edilebilir. Western Red çeşidinden 10 gün önce hasat ediliyor. Çiçeklenme zamanı ise Western Red çeşidi ile eş zamanlı iken, Luciana çeşidinden 10 gün sonradır. Türkiye’de yetiştiricilik yapılan yörelerde çiçeklenme zamanı 15-20 Mart gibidir.


Kinolea Nektarin Fidanının Toprak ve İklim İsteği Hakkında Neler Diyebiliriz?

Genel olarak kış soğuklanma ihtiyaçları 250 ile 1250 saat arasında değişse de bu çeşidimizde soğuklanma ihtiyacının 600 saat olduğunu belirtmiştik. Bunun dışında kışı sert geçen yörelerde genel olarak ticari açıdan şeftali-nektarin yetiştiriciliğinin yapılması önerilmiyor. Çünkü erken uyanan bir meyvedir ve bu nedenle ilkbahar geç donlarından etkilenmeyecek bölgeler tercih edilmelidir. Toprak istekleri ise üzerindeki anaca göre farklılık arz eder. Çabuk ısınan alüvyal ve toprak pH’sının 6-7 arasında olduğu topraklar yetiştiricilik için uygundur. Çok soğuk olan, taban suyunun yüksek olduğu  ağır topraklar çoğu meyve fidanlarında olduğu gibi Kinolea nektarin fidanında da önerilmez. 


Kinolea Nektarin Fidanı Fiyatı Nedir?

Kinolea ve diğer nektarin- şeftali fidanlarımızın fiyatları ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için agrolidya.com adresimizi ziyaret edebilir, bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Kalitenin adresi olarak bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz!
 

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82