Meyve Fidanları
Tüplü fidanların yılın her mevsiminde dikimi yapılabilir. Tüplü fidan dikimi yaparken ilk olarak bitkinizin tüp poşetini veya saksısını farklı yerlerinden keserek, toprağı dağıtmadan çıkartınız. Poşeti veya saksıyı çıkarttıktan sonra toprak dışına çıkan fazla kökleri makas yardımıyla temizleyiniz. Köklerin temizlik aşamasını tamamladıktan sonra; hazırlamış olduğunuz çukura dik şekilde yerleştiriniz. (Aşı yetinin toprağın üzerinde kalacağına dikkat etmelisiniz.)
Bitkiyi hazırladığınız çukura yerleştirdikten sonra toprak ilave ederek kökleri iyice kapatınız. Köklerin hava almayacağından emin olmak için ayağınızla toprağı bastırarak; sıkıştırma işlemini gerçekleştiriniz. Dikim işlemi tamamlandıktan sonra bitki çevresinde sulama havzası oluşturun ve mutlaka bitkiye can suyu veriniz.
Fidan dikimi yapılan iklime göre haftalık veya 2 haftalık aralıklarla fidanınızı sulamanız önerilmektedir. Fidan dikim işlemi tamamlandıktan sonra bitki destek çubuğu veya kazıkla bitkinizi rüzgârdan dolayı hareket etmesiniz engellemek gerekmektedir. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra fidanınız kök salmaya hazır demektir. Belirli aralıklarla fidanınızı sulamayı,ihtiyaç duyduğu gübreyi vermeyi ve gelişimini takip etmeyi unutmayınız.