Mandalina Fidanı

Mandalina Fidanımız tüplü, aşılı ve 2 yaşındadır. Mart ve Nisan ayıyla birlikte bolca çiçeklenir. 2-3 yaşından itibaren meyve vermeye başlar.
174.90 TL
Kargo
Kargo 1000
Benzer Ürünler

Mandalina Fidanı Hakkında Genel Bilgiler

Ülkemizin en çok tüketilen meyvelerinden olan mandalina, tüplü fidan olarak satışa sunuluyor. Mart ve nisan aylarında çiçeklenmeye başlayan mandalina fidanı çevreye hoş koku yayıyor. Bolca çiçeklenen fidanlar verimli meyve elde etmeye yardımcı oluyor. Bakımı ve yetiştirilmesi kolay olan fidan Agrolidya web site üzerinden temin edilebilir.

Mandalina Fidanı Nasıl Temin Edilir? 

Mandalina fidanı yetiştirmek isteyenler Agrolidya web sitemiz üzerinden fidanı kolaylıkla temin edebilir. Fidanlar aşılı ve tüplü olarak gönderilmektedir. Özel ambalajında gönderilen fidanların taşıma sırasında zarar görmesi önlenir. Fidanlar tüplü olarak adrese teslim edilir. Fidan siparişi verirken tek adet sipariş verilebildiği gibi birden fazla fidan siparişi verilebilir.

Mandalina Fidanı İklimi

Mandalina fidanı yetiştirmek oldukça kolaydır. Mandalina meyvesi için fidan yetiştirmek isteyenler hem toprağa fidan dikebilir hem de saksıda fidan yetiştirebilir. Saksıda fidan yetiştirmek isteyenler 10 - 15 litrelik saksılar kullanmalıdır. Geniş saksılarda mandalina yetiştirmek daha kolay olacaktır. Mandalina fidanı yetiştirmek isteyenler fidanı doğrudan güneş ışığından korumalıdır. Fidan genellikle Akdeniz ve Ege kıyı kesimlerinde yetiştirilir.

Nadir de olsa Karadeniz’de yetiştirilebilir. Doğrudan güneş ışığı fidana zarar verebilir. Fakat dolaylı güneş ışığı fidan için faydalı olacaktır. Çok fazla soğuk ve çok fazla sıcak havalar fidana iyi gelmez. Aşırı soğuk ve rüzgarlı havalarda fidanın çiçekleri ve yaprakları zarar görür. Aşırı sıcak havalarda fidanın çiçekleri, yaprakları ve kökleri zarar görür. Mandalina yetiştirirken fidanı doğrudan güneş alan yerlerde değil de dolaylı olarak güneş alan, gölgede kalmayan yerlerde yetiştirmek gerekir.

Mandalina Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Mandalina fidanı yetiştirmek birkaç adımda oldukça kolaydır. Öncelikle fidan için yer belirlenmelidir. Doğrudan güneş almayan yerler daha uygundur. Kaç adet fidan dikilecekse ona göre toprak hazırlanmalıdır. Mandalina fidanının yetiştirileceği toprak suyu çok tutmamalı, verimli olmalıdır. Verimliliği düşük topraklarda fidan yetiştirmek daha az verim almaya neden olur. Eğer saksıda fidan yetiştirilecekse uygun saksı temin edilmelidir. Saksının 10 - 15 litre olması yeterlidir. Saksının içine biraz toprak yerleştirilir ve fidan dikildikten sonra toprakla kapatılır. Eğer fidan doğrudan toprağa dikilecekse toprağın bol humuslu, süzek ve derin olması gerekir.

Toprakta fidan için 1 buçuk metre derinlikte çukur açılabilir. Eğer birden fazla fidan dikilecekse fidanlar arasında 3 ya da 4 metre mesafe olmalıdır. Fidan için çukur kazıldıktan sonra fidan yerleştirilir. Fidan dikildikten hemen sonra sulama yapılmalıdır. İlk sulamada yaklaşık 10 litre kadar su verilebilir. Agrolidya web sitemiz üzerinden temin edilen fidanlar tüplü olarak kullanıma sunulur. Bu sayede fidanlar yılın her mevsimi dikilebilir. Aynı zamanda fidanlar 2 yaşındadır. Fidanlar toprağa dikildikten sonra meyve vermeye başlar. 3 yaşını dolduran fidanlar artık yüksek verimlilikte meyve vermeye başlar. Mandalina fidanı hava değişiminden kolay etkilenir. Hassas bir yapıya sahip olan fidanı hava değişimlerinden korumak önemlidir.

Çok rüzgarlı, kışları sert geçen bölgelerde fidan dikimi daha azdır. Havanın sert koşulları fidana zarar vereceği için fidan yetiştiriciliği daha yumuşak iklimlerde yapılır. Fidanın suya ihtiyaç duyması mevsime göre değişir. Yaz aylarında suya daha çok ihtiyaç duyan fidan kış aylarında suya o kadar ihtiyaç duymaz. Fidanlar sulanırken aynı düzen ilerlemekte fayda vardır. Sulama ölçüsü, sulama sıklığı aynı olmalıdır. Haftada bir sulama yapılıyorsa aynı ölçüde su verilmelidir. Eğer mandalinanın yaprakları cansız görünüyorsa sulama miktarı arttırılabilir. Fidana verilen su, toprağa eşit bir şekilde yayılmalıdır.

Mandalina yetiştiricilerinin dikkat etmesi gereken önemli bir kural vardır. Soğuğa karşı dayanıklı olmayan fidan kış aylarında 12 derecenin üzerinde tutulmalıdır. Eğer kış aylarında 12 derecenin altında fidan yetiştirilecekse fidan zarar görebilir. Fidanın zarar görmesini önlemek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Eğer fidanın etrafı açıksa ve rüzgar doğrudan fidana zarar verecekse fidanın rüzgardan ve doludan korunması sağlanmalıdır. Mandalina soğuk havaları seven bir meyve değildir. Mart ve nisan aylarında çiçeklenmeye başlayan mandalina fidanı genellikle yaz aylarında meyve vermeye başlar. Meyveler kış aylarına doğru dökülür ve fidan dinlenme sürecine girer. Kış aylarında fidan yetiştiriciliği yapılacaksa fidana soğuk su verilmemelidir. Mümkünse dinlendirilmiş ve oda sıcaklığında su verilmelidir. Böylece fidanın köklerinin soğuktan etkilenmesi önlenir.

Tüplü Mandalina Fidanı Nedir?

Mandalina fidanı aşılı ve tüplü olarak satışa sunulur. Fidanın tüplü olması ise büyük bir avantajdır. Tüplü fidanlar bir poşet içerisinde toprağa dikilir. Toprakta dikili olan fidanlar yılın her mevsimi kolaylıkla satın alınabilir ve dikilebilir. Tüplü fidanlarda fidanın meyve vermesini uzun süre beklemek gerekmez. Fidanlar 2 yaşındadır. 2 yaşındaki fidanlar mevsimi geldiğinde meyve vermeye başlar. 3 yaşını dolduran fidanlar daha verimli meyve vermeye başlar.

Mandalina Fidanı Nasıl Beslenir?

Mandalina fidanı bakımı kolaydır. Fidanı aşırı sıcaklardan ve soğuktan korumak gerekir. Sulama sıklığı, toprağın bakımı ve güneş ışığıyla fidanlardan verimli meyve almak mümkündür. Fidanlar için toprağın bol humuslu olması önemlidir. Bol humuslu, verimli topraklar fidanların daha iyi gelişmesine yardımcı olur. Fidanlar topraktan aldığı vitamin ve minerallerle beslenir. Aynı zamanda güneş ışığından ve sudan da beslenmesini tamamlar.

Mandalina fidanı için özel vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Bu ilaçları topraktan fidana vermek gerekir. Eğer daha canlı mandalina ağacına sahip olmak istiyorsanız vitamin ve minerallerle fidanı güçlendirebilirsiniz. Fidanlar aynı zamanda aldığı vitamin ve minerallerle daha çok çiçeklenir. Çiçekler daha canlı görünür. Mandalina, ülkemizin en çok tüketilen meyvelerinden biridir. Sıklıkla Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişen meyve nadir de olsa Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. Meyve yetiştirmek isteyenler Tarım Bakanlığı onaylı fidanları Agrolidya web sitemiz üzerinden güvenle temin edebilir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82