Glohaven Şeftali Fidanı

Dik ve kuvvetli gelişen şeftali fidanlarından olan Glohaven çeşidi, oldukça da verimlidir. Kışın görülen olası soğuklara karşı hassas, duyarlı bir çeşittir.
34.90 TL
Benzer Ürünler

GLOHAVEN ŞEFTALİ FİDANININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kararmaya dayanıklı harika bir şeftalidir. Orijini ABD olup, eski yarma şeftali çeşitlerindendir ve halk arasında ‘’Gülhaven’’ olarak da bilinir. Dik ve kuvvetli gelişen şeftali fidanlarından olan Glohaven çeşidi, oldukça da verimlidir. Kışın görülen olası soğuklara karşı hassas, duyarlı bir çeşittir. Bu nedenle Güneydoğu Anadolu bölgesi, Marmara ve Kuzey-Güney geçit bölgelerinde yetiştiricilik yapılması önerilir. Vernalizasyon, yani soğuklanma dediğimiz, yetişme süresi boyunca belli bir süre maruz kalması gereken soğuklanma ihtiyacı 850 saattir. Çeşitli literatürlerde, bu ağacın dayanabileceği minimum sıcaklık değeri -10 ya da -15 derece olarak belirtiliyor. Bakteriyel leke hastalıklarına karşı dayanıklı çeşitlerdendir.
Çiçeklenme dönemi ise şeftaliler arasında orta döneme denk geliyor.


GLOHAVEN ŞEFTALİ FİDANINI MEYVESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR? 

Meyvesi hakkında bilgi verecek olursak iridir, küreseldir. Meyve kabuğu açık kırmızı renge sahiptir. Tüylü şeftali çeşitleri arasında yer alır. Meyve çekirdeği, etinden kolay ayrılır ve çekirdeği de orta iriliktedir.  Meyve eti sert, sulu ve aromatiktir.  Meyve et rengi ise sarıdır.  Meyve, ağaca çok iyi tutunur. Diğer çeşitlerle kıyasladığımızda tadı biraz daha asidik bir durumdadır.  Üstün dordurulma özelliğine sahiptir. Kolayca kahverengileşmediği için özellikle yurt dışında konserve, dondurulmuş ve dilimlenmiş olarak ticareti yapılacak en uygun şeftaliler arasındadır. Pişirmeye karşı da çok uygundur.


GLOHAVEN ŞEFTALİ FİDANI DİKİMİ NASILDIR VE DİKİM MESAFESİ NE KADARDIR? BİR DÖNÜME NE KADAR GLOHAVEN ŞEFTALİ FİDANI DİKİLİR?

Tüplü meyve fidanlarında yılın her ayı istenilen dönemde dikim rahatlıkla yapılabilir. Çoğu meyve fidanlarında olduğu gibi şeftali fidanlarının tümü güneşi sevdiği için güneş alan yerlerde dikim yapmak daha garantidir. 
Dikim mesafeleri, diğer şeftali çeşitlerinde olduğu gibi 5x5 metre ya da 5x4 metre sıklıkta uygulanabilir. Sadece Glohaven çeşidi için değil, tüm şeftali çeşitleri için bu mesafe birçok duruma göre değişir. Kullanılan anaca göre de farklılık arz edecektir. Yabani şeftali fidanını anaç olarak kullanıyorsak, bu mesafeyi biraz daha (6x4 metre gibi) arttırmalıyız. Garnem anacında ise dikim mesafesini 4x4 metre olarak belirleyebiliriz. Belirttiğimiz mesafelerde dikim yapılırsa 20-25 metrekareye bir fidan gelecek şekilde ayarlanmış oluyor. Bu şekilde hesaplarsak 1 dekarda (dönümde)  40-50 adet Glohaven şeftali fidanımız oluyor.


GLOHAVEN ÇEŞİDİ ŞEFTALİ FİDANI HASADI NE ZAMANDIR?

Hasat zamanı bölgeden bölgeye değişmekle birlikte bir ay verecek olursak Temmuz-Ağustos ayları uygun zamanlar olabilir.


GLOHAVEN ÇEŞİDİ ŞEFTALİ FİDANI İÇİN TOZLAYICI ÇEŞİT DİKİLMELİ Mİ?

Döllenme durumunda ise, ekstra tozlayıcı çeşit kullanılmasına gerek yoktur diyebiliriz, çünkü Glohaven şeftali fidanı, kendine döllenen bir çeşittir. Yine de Glohaven çeşidi, kendisiyle eş zamanlı çiçeklenme dönemine sahip olan diğer şeftali çeşitleri birlikte dikilirse daha çok mahsul verir.


GLOHAVEN ŞEFTALİ FİDANI FİYATI NEDİR?

Glohaven ile birlikte tüm şeftali ve diğer meyve fidanlarımız hakkında gerek teknik bilgi, gerekse ücret bilgileri almak için agrolidya.com adlı sitemizi ziyaret edebilir, bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82