Pink Lady Elma Fidanı

Adından da anlaşılacağı üzere muhteşem pembe bir rengi vardır ve uzun silindir şeklinde olması nedeniyle de hemen dikkat çeker.
85.00 TL
Benzer Ürünler

Pink Lady Elma Fidanı Özellikleri Nedir?

Adından da anlaşılacağı üzere muhteşem pembe bir rengi vardır ve uzun silindir şeklinde olması nedeniyle de hemen dikkat çeker.  Cezbedici görüntüsüyle elma aşkımızı iki katına çıkaran Pink Lady çeşidi, Avustralya orijinlidir. Gelin bu güzel elmaların tarihini biraz inceleyelim!
Batı Avustralya Tarım Bakanlığı’na hizmet eden John Cripps,  Amerikan klasiği olan Golden Delicious elmasını, Avustralya elması (geç olgunlaşma özelliğine ve çekici kırmızı renge sahip) olan Lady Williams ile çaprazladı ve Pink Lady çeşidi ortaya çıktı. 1970’li yıllarda Cripps Pink çeşidi adı altında doğmuştur. Gerçek adı budur. Fakat Lady Pink, ticari marka adı verilen ilk elma çeşididir. ABD, bu elmayı 1990’lı yılların sonunda tanıdı. Ayrıca meyve et dokusu sert olduğundan dolayı dayanıklı bir elma çeşididir. Kontrollü şartlar altında depolanması da oldukça iyidir.  Öyle ki soğuk hava deposunda hiçbir özelliğini yitirmeden yaklaşık 7-8 ay boyunca muhafaza edilebilir. 

Pink Lady çeşidinin, bodur ve yarı bodur anaçlara uyumu oldukça iyidir. Yarı dik ve çok hızlı gelişen bir yapıya sahiptir.

Pink Lady çeşidi elmalar, ilk çiçek açan ve en son hasat edilen çeşitlerdendir. Güneş ışığını 200 gün emmesi gerekir. Pazarlama açısından oldukça iyi bir getirisi vardır. İyi tada sahip çok çekici bir elma olduğu için popülerliğini koruyor.


Pink Lady Elma Fidanı Meyve Özellikleri Nedir? Pink Lady Elmasının Tadı Nasıldır?

Meyvesi yüksek şeker ve yüksek asit oranına sahiptir.  Tatlıdan çok ekşimtrak yanı daha baskın olsa da çok ferahlatıcı bir tada sahiptir. Yavaş oksitlenen, parlak ve beyaz et rengine hâkimdir. Yavaş oksitlenmesi, kahverengileşmesinin yavaş olduğunun bir göstergesidir. Farklı ülkelerde çok amaçlı kullanılabiliyor. Sos yapımında, fırınlama, ve salata olarak değerlendirilir.  Hasat zamanından birkaç ay sonra tüketilirse tadının maksimum seviyeye ulaşacağı da çeşitli kaynaklarda belirtilmiştir.


Pink Lady Elma Fidanı Nerede Yetişir? Pink Lady Elma Fidanı Hangi Rakımda Dikilir? 

Çeşidin ıslahçısı ve orada diğer yetiştirenlere göre dünyanın her yerinde rahatlıkla dikimi yapılabilir. Yine de Pink Lady, renklenmelerini güzel sağladığı için nispeten sıcak bölgeleri tercih eder.  Çok uzun büyüme periyoduna sahiptir ve sıcak iklim isteği olduğu için Dünya’da Güney Afrika, ABD, Güney Avrupa ve tabii ki orijini olan Avustralya’nın sıcak bölgelerinde yetiştirilir. 
Türkiye’de Ege ve Akdeniz Bölgeleri yetiştiricilik için uygundur. 300-800 m rakıma kadar dikilebilir.


Pink Lady Elma Fidanı Nasıl Dikilir? 

Elma bahçesi tohum anacı ile tesis edilecekse 5x5 metre gibi dikim sıklığı önerilir. Nemli yerlerde seyrek dikim önerilir. Tam bodur anaçlarda ise sıra arası ve sıra üzeri mesafeleri sırasıyla 3,5-4 x 1-1,5 metre aralıklarda olması öneriliyor.  4x2 metre olarak da dikimi yapılabilir.


Pink Lady Elma Fidanı için Tozlayıcı Çeşide İhtiyaç Var mı?

Yeterli ürün alabilmek adına ticari yetiştiricilikte kurulan bahçe tesisinde %10-15 oranında tozlayıcı çeşit bulundurmakta yarar var. Grany Smith ve Fuji çeşidi elma ağaçları ile muhteşem uyum gösterir. Gala grubu ve Red Delicious çeşidi ile de tozlaşmada uyum sağlar.


Pink Lady Elma Fidanının Budama, Gübreleme ve Sulaması Nasıldır?

Genel olarak elma bahçelerinde değişik doruk dallı ve modifiye lider terbiye sistemi kullanılıyor. Sulama konusunda elmada en önemli zaman yaz döneminde yapılan sulamalardır. Özellikle kurak dönemlerde yaz sulamasına ne kadar erken başlanırsa meyve tutumu ve kalite de o denli artacaktır. Yağışları da göz önüne alırsak ortalama olarak Mayıs ayında sulamaya başlanabilir. Sulama yöntemlerinden önerilebilecek en uygun yöntem yağmurlama ve damla sulamadır. Eğer damla sulama yöntemi uyguluyorsak, köklerin bulunduğu alanın devamlı nemli kalmasına özen göstermek gerekir.
Gübreleme için net bir miktar ve isim belirtmek pek doğru olmamakla birlikte genel bilgiler verelim. Öncelikle en iyi sonucu bizlere toprak analizi verecektir. Azotlu gübrelerin meyvenin kalitesini arttırdığını ve meyve dökümünü azalttığını belirtelim. Azotlu gübreleri elmalar olgunlaşmadan verelim. Fosforlu gübreler ağacın çiçek tutumunu kuvvetlendirirve meyveye yatmasını kolaylaştırır. Potasyum da çiçeklenmeyi teşvik eder ve azotun da yaptığı periyodisiteyi (meyvenin bir yıl olup diğer yıl olmaması) azaltır. Potasyum ayrıca meyvenin lezzetini ve iriliğini de etkiler. Bununla birlikte meyve dokusunun sıklığını sağlar. Meyvenin saklanma süresini uzatır. İlkbaharda tomurcuk patlamadan önce amonyum sülfat ya da amonyum nitrat; sonbaharda ise DAP gübresi uygulanabilir. Miktarları ağaç başına gram olarak belirtilir.


Pink Lady Elma Ne Zaman Hasat Edilir? Verimi Nasıldır?

Kendi dönemi içinde çok iyi verim oranına sahiptir.  Hasat zamanını diğer çeşitlerle kıyaslayacak olursak Golden Delicious çeşidinden 35-40 gün sonra hasat olgunluğuna geldiğini söyleyebiliriz. Kasımın bir ve ikinci haftalarında hasadı yapılabilir.


Pink Lady Elma Fidanı Fiyatları Nasıldır?

Pink Lady başta olmak üzere tüm elma, kiraz, şeftali, nektarin, ceviz, badem gibi birçok meyve fidanlarımız hakkında fiyat ve ürün bilgisi almak için agrolidya.com web sitemizi ziyaret edebilir, bizlerle iletişime geçerek bölgenize uygun kaliteli meyve fidanlarına sahip olabilirsiniz.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82